Algemene voorwaarden

HOUD ER REKENING MEE DAT ONDERSTAANDE BEPALINGEN ALLEEN VAN TOEPASSING ZIJN OP DE AANKOOP VAN GEWONE ARTIKELEN – 

 1. ALGEMEEN

1.1. CHHATTA.eu is een website van Chhatta Producties (hierna “CHHATTA”, “ons” of “wij”), een in Nederland geregistreerd bedrijf onder registratienummer 63606526 en gevestigd te Bickersgracht 2, 1013 LE te Amsterdam, Nederland.

1.2. CHHATTA is hier te bereiken bij vragen over deze algemene voorwaarden en zaken die te maken hebben met bestellingen en aankopen.

1.3. Deze Algemene voorwaarden regelen de verkoopvoorwaarden van alle bestellingen die door de klant(en) worden geplaatst (hierna “jij” of “Klant”) op het domein CHHATTA.eu, alle subdomeinen, mobiele websites of de mobiele app, vanaf het moment dat je een bestelling plaatst tot aan de betaling en bezorging. Door een product te bestellen, gaat je ermee akkoord dat je wettelijk aan deze algemene voorwaarden bent gebonden.

Zorg ervoor dat je ze hebt gelezen en begrepen voordat je een bestelling plaatst.

De Klant en CHHATTA worden hierna gezamenlijk de “Partijen” genoemd.

1.4 CHHATTA behoudt zich het recht voor om deze Algemene voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen. De nieuwe versie is niet met terugwerkende kracht geldig. Dat betekent dat de Partijen alleen gebonden zijn aan de Algemene voorwaarden die online staan op de dag dat de bestelling wordt geplaatst.

1.5. In deze Algemene voorwaarden hebben de volgende begrippen de betekenis die eraan wordt toegekend:

– Website” is het domein, de subdomeinen en de mobiele app van CHHATTA

– “Jij” is de klant die een bestelling plaatst.

– “Klant” is de persoon die een bestelling plaatst. Aankopen op onze website zijn uitsluitend bedoeld voor particulieren en niet voor bedrijven.

– “Werkdag” is een dag die noch (i) een zaterdag of zondag is, noch (ii) een feestdag in het land van de Klant.

– “Bestelling” is de bestelling die je op de Website doet om product(en) van ons te kopen.

– “Content” zijn alle teksten, afbeeldingen, video’s, foto’ s en alle andere informatie die op de Website worden gepubliceerd. 

– “Websites van derden” zijn alle websites die niet door CHHATTA worden beheerd.

– “Contract” is de bestelling die je plaatst voor de aankoop van product(en) in overeenstemming met deze Algemene voorwaarden.

– Woorden die in het enkelvoud zijn geschreven, kunnen ook het meervoud betekenen en vice versa.

 1. BESTELLING/TOTSTANDKOMING CONTRACT

2.1. Je mag alleen producten bij ons kopen als je wettelijk in staat bent om een bindend contract met ons aan te gaan. Je bent een geautoriseerde gebruiker van de betaalmethode die wordt gebruikt om je bestelling te betalen.

2.2. Onze website begeleidt je stap voor stap bij het voltooien van je aankoop en het plaatsen van je bestelling. Je ontvangt een samenvatting met de belangrijke informatie over je bestelling voordat je een aankoop doet. We raden je ten zeerste aan om alle informatie over je bestelling zorgvuldig te controleren voordat je een aankoop doet, omdat we niet kunnen garanderen dat we je gegevens achteraf kunnen wijzigen.

2.3. Zodra je jouw bestelling hebt geplaatst, nemen wij onmiddellijk contact op met je bank of betaaldienst voor autorisatie om de betaling te kunnen ontvangen. We verwerken je bestelling pas nadat we een dergelijke toestemming hebben gekregen. Als je via Klarna of Klarna Betaal in delen betaalt, kan er een andere termijn van toepassing zijn.

2.4. Zodra de betaling akkoord is, sturen we je een e-mail om je aankoop te bevestigen. Deze e-mail is een bevestiging van het aankoopcontract tussen jou en ons.

2.5. CHHATTA.eu behoudt zich het recht voor om je aankoop om wettelijke redenen te weigeren, bijvoorbeeld als we je betaling niet kunnen verwerken of als een product niet meer op voorraad is. Als een product uit voorraad raakt tussen het moment dat je een bestelling plaatst en het moment waarop ons magazijn het verwerkt, annuleren we de aankoop van dat product omdat het niet langer beschikbaar is. In dat geval brengen we je op de hoogte en betalen we je aankoopbedrag terug. Als we om welke reden dan ook niet aan je bestelling kunnen voldoen, ontvang je een e-mail om je te informeren over de annulering. Als de betaling voor een dergelijke geannuleerde bestelling al is voltooid, betalen we hetzelfde bedrag terug via de betaalmethode die je voor de bestelling hebt gebruikt. Als er om welke reden dan ook alternatieve afspraken nodig zijn, neemt CHHATTA contact met je op.

 1. PRIJZEN EN BETALING

3.1. De op de Website vermelde prijzen zijn van toepassing op alle bestellingen die via de Website worden gedaan. Alle prijzen zijn inclusief btw (indien van toepassing). Daarnaast worden bezorgkosten en eventuele andere kosten in rekening gebracht en tijdens het afrekenen duidelijk weergegeven. Bovendien kunnen er douane- en invoerkosten in rekening worden gebracht als je bestelling langs de douane gaat. Eventuele kosten voor een pakket moeten door jou (of de derde partij die de gekochte artikelen fysiek in bezit krijgt) worden betaald.

3.2. CHHATTA heeft altijd het recht om informatie te wijzigen of bij te werken zonder enige waarschuwing vooraf, met inbegrip van fouten met betrekking tot prijzen, informatie en beschrijvingen die op de Website verschijnen.

3.3. Als er onjuiste informatie bij een product dat je hebt gekocht staat vermeld, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in bepaling 1.3 van deze Algemene voorwaarden.

3.4. We bieden verschillende soorten betaalmethoden aan. Tijdens het afrekenen kun je alle betaalmethoden vinden die voor jouw land beschikbaar zijn.

We accepteren geen contant geld of cheques.

3.5. Alle betalingen zijn onderworpen aan validatiecontroles en autorisaties door de bank of betaaldienst die je hebt gekozen. Als de bank of betaaldienst weigert of om welke reden dan ook geen toestemming geeft voor de betaling, word je hier per e-mail en/of bij het afrekenen van op de hoogte gesteld. Er kunnen dus andere Algemene voorwaarden van toepassing zijn.

3.6. Als de bank of betaaldienst weigert of om welke reden dan ook geen toestemming geeft voor de betaling, wordt de bestelling geannuleerd en word je hier per e-mail en/of bij het afrekenen van op de hoogte gesteld.

3.7. Soms bieden we speciale aanbiedingen en kortingen aan op bepaalde artikelen op de Website. De gebruiksvoorwaarden met betrekking tot een speciale aanbieding of korting worden op het moment van uitgifte gespecificeerd.

3.8. Wij behouden ons het recht voor om dergelijke speciale aanbiedingen of kortingen te allen tijde en zonder waarschuwing in te trekken.

3.9 Houd er rekening mee dat je verantwoordelijk bent voor alle kosten die bij de betalingen gemoeid zijn.

 1. VERZENDING EN BEZORGING

4.1. Er worden naast de aankoopprijs van je product verzendkosten in rekening gebracht. Er wordt duidelijk weergegeven wanneer die van toepassing zijn en ze worden bij het afrekenen opgenomen onder ‘Totale kosten’.

4.2. We streven ernaar bestellingen te verzenden binnen één (1) tot twee (2) werkdagen na de bevestigingsmail. Houd er rekening mee dat de verzendtijd langer kan zijn vanwege seizoensdrukte, onverwachte gebeurtenissen of de beschikbaarheid van het product.

4.3. We voeren een autorisatiecontrole uit op de kaart die voor de aankoop wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat er voldoende geld is om de transactie te voltooien. Het product dat je hebt gekocht wordt pas verzonden nadat deze controle is voltooid en de betaling is gedaan.

4.4. Je ontvangt een bevestigingsmail zodra je pakket is verzonden, met een schatting van het bezorgmoment. De beloofde levertijd begint op het moment dat je jouw bevestigingsmail ontvangt.

4.5. Afhankelijk van waar jij je bevindt, ontvang je verschillende bezorgopties. De hoogte van de bezorgkosten hangt af van de optie die je kiest. Tijdens het afrekenen kun je alle beschikbare bezorgmethoden voor jouw land vinden.

4.6. Je moet ons een volledig en correct bezorgadres verstrekken, omdat we niet kunnen garanderen dat we het na aankoop voor je kunnen aanpassen. De klant is als enige verantwoordelijk voor eventuele fouten in de levering als gevolg van een gebrek aan informatie of een fout in het bezorgadres tijdens het plaatsen van de bestelling. Risico en eigendom worden aan jou overgedragen zodra de producten in je bezit zijn.

4.7. Onze vervoerders stellen alles in het werk om je bestelling binnen de beloofde levertijd te bezorgen. Toch zijn vertragingen soms onvermijdelijk. Neem contact op met onze klantenservice als je je pakket niet binnen de beloofde levertijd hebt ontvangen.

4.8 Tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen en als een levering meer dan 30 werkdagen vertraging oploopt, heb je het recht om jouw aankoop te annuleren.

4.9. Als je pakket op een specifiek bezorgpunt wordt afgeleverd, ga je ermee akkoord dat pakket op te halen binnen de tijd die in de leveringsmelding staat vermeld. Pakketten worden persoonlijk opgehaald met een geldig identificatie- en bestelnummer. Als je je pakket niet op tijd ophaalt, wordt je bestelling naar ons teruggestuurd en krijg je jouw geld terug.

4.10. Onze vervoerders bezorgen niet in het weekend en op feestdagen. Let op: de levering van je bestelling kan langer duren tijdens de sale of andere drukke periodes.

 1. HERROEPINGSRECHT, RETOURNEREN EN RESTITUTIES

5.1 Als consument heb je altijd 14 dagen herroepingsrecht, maar wij bieden je zelfs 90 dagen op een aankoop. Let op: je kunt alleen producten retourneren die je op de Website hebt gekocht

5.2 Retourneren

5.2.1. Onverminderd je wettelijke herroepingsrecht (zie hieronder) kun je producten (en cadeaubonnen!) tot 8 (8) dagen na ontvangst van je bestelling retourneren. Gebruik het retourlabel dat je bij je hebt ontvangen. Neem contact op met onze klantenservice als je het retourlabel kwijt bent

.5.2.2. Het retourneren van afgeprijsde artikelen wordt geaccepteerd op voorwaarde dat het product in zijn oorspronkelijke staat verkeert, niet gewassen is en dat alle labels er nog aan zitten. Om hygiënische en gezondheidsredenen aanvaarden wij geen retourzendingen van onverzegelde cosmetische producten.

5.2.3 De kosten van de retourzending zijn voor rekening van de klant.

5.2.4. Zodra je retourzending ons magazijn bereikt en door ons is verwerkt, betalen we je het aankoopbedrag terug. Het retourproces kan tot twee (2) weken in beslag nemen vanaf het moment dat je jouw product terugstuurt. Zodra we je retourzending hebben verwerkt, ontvang je een e-mail met een creditnota. Je ontvangt dan binnen twee (2) tot vijf (5) werkdagen je aankoopbedrag terug.

5.2.5 Geretourneerde artikelen kun je bij ons niet ruilen. Als je een nieuw artikel wilt kopen, plaats dan een nieuwe bestelling.

5.2.6 Alle restituties worden gedaan met dezelfde betaalmethode als waarmee je het product hebt gekocht. Als je per factuur hebt betaald, moet je bank of betaaldienst mogelijk contact met je opnemen om de terugbetaling uit te voeren. Wij betalen alle betalingen die we van je hebben ontvangen terug, waaronder ook de bezorgkosten (met uitzondering van de aanvullende kosten die voortvloeien uit je keuze voor een ander type bezorging dan de standaard bezorgmethode die door ons wordt aangeboden). Restituties zijn exclusief eventuele betaalde douane- en invoerrechten.

5.3 Herroepingsrecht

5.3.1 Je hebt het recht om een contract met ons binnen 14 dagen zonder opgaaf van redenen te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een derde partij die niet de vervoerder is en door jou is aangewezen, fysiek bezit van de door jou gekochte artikelen verwerft.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons door middel van een duidelijke schriftelijke verklaring op de hoogte brengen van je beslissing om dit contract te herroepen. Neem hier contact met ons op. Je kunt ook het bijgevoegde modelformulier voor herroeping gebruiken, maar dat is niet verplicht.

Om de herroepingstermijn te halen, volstaat het dat je jouw mededeling over de uitoefening van het herroepingsrecht vóór het verstrijken van de herroepingstermijn verstuurt.

5.3.2 Gevolgen van de herroeping. Als je een contract met ons herroept en/of artikelen retourneert, vergoeden wij alle betalingen die we van je hebben ontvangen, waaronder de bezorgkosten (met uitzondering van de aanvullende kosten die voortvloeien uit je keuze voor een ander type levering dan de standaard bezorgmethode die door ons wordt aangeboden).

De terugbetaling gebeurt zonder onnodige vertraging en in elk geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag waarop wij op de hoogte zijn gebracht van je beslissing om te annuleren of totdat wij van jou het bewijs hebben ontvangen dat het product is verzonden, afhankelijk van wat het eerst gebeurt. Je moet de artikelen die je niet meer wilt hebben uiterlijk 14 dagen na de dag waarop je ze hebt ontvangen retourneren. Wij voeren de terugbetaling uit met dezelfde betaalmethode als je voor de oorspronkelijke transactie hebt gebruikt, tenzij je uitdrukkelijk anders bent overeengekomen. Wij dragen de kosten voor het retourneren van de artikelen op voorwaarde dat je het door ons geleverde retourlabel gebruikt voor de verzending vanuit het land waarin de artikelen aan je zijn geleverd, anders ben je verplicht de verzendkosten te betalen. Het is wettelijk toegestaan om je restitutie te verlagen om een vermindering van de waarde van de artikelen weer te geven, indien dit is veroorzaakt door de manier waarop je met de artikelen bent omgegaan. Hieronder valt ook verlies of schade dat zich tijdens het transport voordoet.

5.4 Beleid voor eerlijk gebruik

CHHATTA zet zich in om zijn CO2-voetafdruk te verkleinen. We ondernemen voortdurend stappen om onze impact op het milieu te verminderen, bijvoorbeeld door CO2-neutrale leveringen en retourzendingen of duurzame collecties.

 1. JURIDISCHE CONFORMITEITSGARANTIE

6.1. Als je defecten aantreft in de items die je hebt gekocht, voldoet CHHATTA aan alle wettelijke garantievoorschriften. Je hebt dus tot 2 weken na ontvangst van je artikelen de tijd om aanspraak te maken op je wettelijke garantie.  Neem hier contact op met onze klantenservice.

 1. BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEDEN EN GARANTIES

7.1. Wij bieden geen garanties met betrekking tot deze Website of de informatie, materialen en inhoud die beschikbaar wordt gesteld. Wij garanderen niet dat de Website voortdurend beschikbaar zal zijn of dat de informatie op deze Website waar, niet-misleidend of nauwkeurig is.

7.2. Informatie en inhoud op de Website mag niet worden opgevat als advies van CHHATTA.

7.3. Je stemt ermee in om geen van onze producten te gebruiken voor commerciële en/of zakelijke doeleinden, en wij sluiten aansprakelijkheid uit voor inkomsten-/winstderving, verlies van contracten, verlies van omzet, verlies van kansen of verlies van reputatie. Onze maximale aansprakelijkheid jegens jou voor verlies of schade die ontstaat in verband met je aankoop op de Website is beperkt tot de prijs van je bestelling.

 1. HANDELSMERKEN

8.1. De handelsmerken, namen en logo’s die op de Website worden weergegeven, zijn geregistreerde en niet-geregistreerde handelsmerken van CHHATTA en/of haar partners. Voor het gebruik van een handelsmerk, afbeelding of video van de Webite is voorafgaande schriftelijke toestemming van CHHATTA en/of haar partners vereist. Het is dus ten strengste verboden om documenten die afkomstig zijn van de Website op welke manier dan ook te kopiëren, reproduceren, downloaden, posten, overdragen of verspreiden.

 1. PRIVACYBELEID

10.1. Raadpleeg ons Privacybeleid dat deel uitmaakt van deze Algemene voorwaarden.

 1. CONFLICT VAN ALGEMENE VOORWAARDEN

11.1 In geval van tegenstrijdigheid of tegenstrijdigheid tussen de bepalingen van deze Algemene voorwaarden en andere relevante voorwaarden, beleidslijnen of kennisgevingen, zijn de andere relevante voorwaarden, beleidslijnen of kennisgevingen die specifiek betrekking hebben op een bepaald deel van CHHATTA niet langer geldig.

 1. SCHEIDBAARHEID

12.1 Indien enige bepaling van deze Algemene voorwaarden in enig rechtsgebied, rechtbank of autoriteit onafdwingbaar of ongeldig wordt, blijven de resterende bepaling en alle andere bepalingen volledig van kracht.

 1. WETGEVING EN GESCHILLEN

13.1 Deze algemene voorwaarden worden bepaald en geïnterpreteerd in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving.

13.2 Contracten die via de Website worden gesloten en geschillen die daaruit voortvloeien of daarmee verband houden, vallen onder het Nederlandse recht. Een vriendelijke oplossing (via een ombudsman) moet worden overwogen voordat er gerechtelijke stappen worden ondernomen. Mocht deze oplossing mislukken, dan hebben Nederlandse rechtbanken een niet-exclusieve jurisdictie om geschillen te beslechten die voortvloeien uit deze Algemene voorwaarden. Deze bepaling ontneemt Europese consumenten niet hun nationale wettelijke rechten.

13.3. Mocht je een geschil niet met CHHATTA kunnen oplossen, dan kun je ook een klacht indienen bij het platform voor onlinegeschillenbeslechting van de EU. Het platform voor onlinegeschillenbeslechting is beschikbaar via de volgende link: http://ec.europa.eu/odr.

13.4. In geval van een geschil of claim in verband met deze Algemene voorwaarden zullen we ons houden aan het besluit van de Nederlandse Nationale Raad voor consumentenklachten of de overeenkomstige autoriteit in het betreffende land.

Dit beleid is voor het laatst gewijzigd op 20 maart 2020

 Het is wettelijk toegestaan om je restitutie te verlagen om een vermindering van de waarde van de artikelen weer te geven, indien dit is veroorzaakt door de manier waarop je met de artikelen bent omgegaan. Hieronder valt ook verlies of schade dat zich tijdens het transport voordoet.

RETOURKOSTEN:

– Voor Zweden: 50,00 SEK

– Voor Duitsland: 4,95 EUR

5.3 Geretourneerde artikelen kun je bij ons niet ruilen. Als je een nieuw artikel wilt kopen, plaats dan een nieuwe bestelling.

 1. JURIDISCHE CONFORMITEITSGARANTIE

Als je Artikelen hebt ontvangen die niet overeenkomen met de informatie die op de Website wordt weergegeven, moet je ons hiervan onmiddellijk op de hoogte stellen en ons foto’s sturen waaruit het defect blijkt.

Kopers moeten binnen een redelijke termijn na constatering van het defect handelen, maar er is geen specifieke termijn anders dan de wettelijke verjaringstermijn van 3 jaar. Een klacht die binnen 2 maanden is ingediend, wordt geacht binnen een redelijke termijn te zijn ingediend.

 1. PRIVACYBELEID

Zodra een Artikel op de Website is gekocht, stemmen de kopers ermee in dat hun achternaam, voornaam en postadres aan de Originele verkoper bekend worden gemaakt.

Raadpleeg ons Privacybeleid dat deel uitmaakt van deze Algemene voorwaarden voor meer informatie over het gebruik van je persoonlijke gegevens.

 1. BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEDEN EN GARANTIES

Wij bieden geen garanties met betrekking tot deze Website en de Dienst of de informatie, materialen, inhoud die beschikbaar wordt gesteld. Wij garanderen niet dat de Website en/of de Dienst voortdurend beschikbaar zal zijn, of dat de informatie op deze Website waar, niet-misleidend of nauwkeurig is.

Informatie en inhoud op de Website mag niet worden opgevat als advies van CHHATTA.

Je stemt ermee in om geen van onze Artikelen te gebruiken voor commerciële en/of zakelijke doeleinden, en wij sluiten aansprakelijkheid uit voor inkomsten-/winstderving, verlies van contracten, verlies van omzet, verlies van kansen of verlies van reputatie. Onze maximale aansprakelijkheid jegens jou voor verlies of schade die ontstaat in verband met je aankoop op de Website is beperkt tot de prijs van je bestelling.

 1. OVERDRAGEN

CHHATTA behoudt zich het recht voor om alle diensten, aansprakelijkheden of vorderingen in verband met betalingen en andere diensten aan derden over te dragen of in pandrecht te geven.

 1. WETGEVING EN GESCHILLEN

De bepalingen van Deel II worden geregeld en geïnterpreteerd in overeenstemming met de Zweedse wetgeving.Contracten tussen CHHATTA en Kopers die via de Website worden gesloten, evenals geschillen die daaruit voortvloeien of daarmee verband houden, vallen onder de Zweedse wetgeving. Een vriendelijke oplossing (via een ombudsman) moet worden overwogen voordat er gerechtelijke stappen worden ondernomen. Mocht deze oplossing mislukken, dan hebben Zweedse rechtbanken een niet-exclusieve jurisdictie om geschillen te beslechten die voortvloeien uit deze Algemene voorwaarden. Deze bepaling ontneemt Europese consumenten niet hun nationale wettelijke rechten.

Mocht je een geschil niet met CHHATTA kunnen oplossen, dan kun je ook een klacht indienen bij het platform voor onlinegeschillenbeslechting van de EU. Het platform voor onlinegeschillenbeslechting is beschikbaar via de volgende link: http://ec.europa.eu/odr.

In geval van een geschil of claim in verband met deze Algemene voorwaarden zullen we ons houden aan het besluit van de Zweedse Nationale Raad voor consumentenklachten of de overeenkomstige autoriteit in het betreffende land.

 1. KLANTENSERVICE

Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice als je vragen of opmerkingen hebt over deze Aankoopvoorwaarden.